Läkemedelsindustrin på besök hos Nordvalls

- Nu tar vi etikettskolan till en högre nivå

En härlig sommardag i juni gick vårt stora kundevent för läkemedelsindustrin av stapeln. Ett 50-tal deltagare, både kunder och föreläsare, hade samlats på pittoreska Husargården i Sjöbo för en hel dags utbildning i etiketter, märkning och förpackningstrender i läkemedelsindustrin. Utöver god mat och mingel, bjöd dagen på många intressanta föreläsningar!

Tomas Wennebo (se bild!) från den globala standardiseringsorganisationen GS1 Sweden redogjorde för serialisering, EU-krav och nya lösningar för att öka spårbarheten och patientsäkerheten - ett brännhett ämne i läkemedelsindustrin. Mikael Gabrielsson från Nordvalls berättade om variabelt tryck och hur vi med den digitala trycktekniken kan erbjuda etikettlösningar som ökar spårbarheten för läkemedelsprodukter.

Representanter från UPM Raflatac, en av världens ledande tillverkare av självhäftande etikettmaterial, presenterade sina produkter som på olika sätt kan upptäcka förfalskade läkemedel. Flextrus, ledande aktör inom flexibla förpackningslösningar i norra Europa, demonstrerade innovativa och miljövänliga primärförpackningar för läkemedelsindustrin. Slutligen lärde Aleksander Torén, Marie Olofsson och Lotta Widerström från Nordvalls deltagarna mer om färglära, prepress och de olika trycktekniker som förekommer i etikettvärlden samt gav tips och trix vid etikettapplicering. Däremellan blev det mingel och spännande diskussioner om nya projekt. Det var en mycket lyckad dag som avslutades med en rundvandring i vår produktionsanläggning.

Se bilder från dagen!

Vill du ha info om Nordvalls kommande kundevent? Hör av dig till: caroline.dahl@remove-this.nordvalls.se eller 0416 252 41