Mats Nilsson är ny styrelseordförande för Nordvalls

Den 1 september tillträdde Mats Nilsson som styrelseordförande för Nordvalls. Mats är advokat med stor expertis inom affärsjuridik och gedigen erfarenhet från tryckeribranschen. I den här intervjun berättar han om sig själv och sitt nya uppdrag.

Hej Mats! Kan du berätta kort om din bakgrund?

"Jag är sedan 2008 advokat på Maqs Law Firm i Malmö. Min inriktning är affärsjuridik och i synnerhet arbetsrätt och domstolsprocessande. Tidigare har jag varit på advokatbyråerna Nordic Law och Wirgin. Sammantaget har jag jobbat på byråer i 25 år. Jag har även 2,5 års erfarenhet av domstolsarbete."

Varför valde du att tacka ja till detta uppdrag?

"Jag har lång erfarenhet av styrelsearbete och har varit styrelseordförande i ett flertal bolag, detta är något jag behärskar. Bland annat satt jag i styrelsen för Scan Figus i över tio år, innan det blev uppköpt av Nordvalls, de sista två åren som ordförande. Jag har haft uppdrag för Nordvalls tidigare så vi var väl bekanta med varandra. Det kändes som ett kul och spännande uppdrag när frågan väl kom!"

Vad kommer du att bidra med som styrelseordförande?

"En av utmaningarna är att marknaden blir alltmer flexibel – kunderna vill ha kortare serier och snabbare leveranser. En viktig uppgift för styrelsen är att se till att verksamheten får förutsättningar vi kan möta dessa krav. Detta ska ske i tätt samarbete med Patrik Jenemark, bolagets VD. Nordvalls har satt upp ambitiösa tillväxtmål och styrelsens uppgift är att kontrollera att vi är på rätt väg och att stödja ledningen på denna resa."

Vad är visionen för Nordvalls?

"Styrelsens vision for Nordvalls är att bli norra Europas ledande etikettryckeri och vi är på god väg. Integrationen och konsolideringen av bolaget efter förvärvet av Scan Figus är avklarad. Nu fokuserar vi på att öka Nordvalls marknadsandelar och därmed företagets lönsamhet, skapa en ännu effektivare och mer fokuserad försäljningsorganisation samt specialisera våra tre produktionsanläggningar i Sjöbo och Kungälv ytterligare.

Arbetsrätt och personalfrågor ligger mig varmt om hjärtat. För att uppnå Nordvalls långsiktiga mål är det så klart även viktigt att upprätthålla den starka gemenskapskänslan hos våra medarbetare. Alla ska känna att de är med på tåget!"