Nordvalls får ny ägare och investerar för framtiden

Nordvalls Etikett AB - en av Sveriges ledande etikettleverantörer - har idag förvärvats av tyska Possehl Group.

"Förvärvet är ett utmärkt komplement till våra dotterbolag LogoPak Systems and Novexx Solutions som är verksamma inom samma segment", säger Dietrich Barsch, VD för affärsområdet Identification Solutions, inom vilket Nordvalls kommer ingå. De tre företagen kommer att bilda en bolagsgrupp som erbjuder maskiner, mjukvara och etiketter relaterade till produktidentifikation.     

"Vår styrka är att skapa långsiktig och lönsam utveckling i våra dotterbolag och vi har den finansiella styrkan att säkerställa de resurser som krävs. Vi kommer säkerställa att Nordvalls har den nödvändiga strukturen på plats för att ta företaget till nästa nivå", fortsätter Dietrich Barsch.

Nordvalls VD Patrik Jenemark är mycket positiv till de nya ägarna. "Vi är på rätt väg. De effektiviseringar som vi gjorde under 2016 medförde att vårt rörelseresultat förbättrades väsentligt. Tack vare de resurser som våra nya ägare tillhandahåller kan vi nu påskynda processen att investera för framtiden. Som ett första steg investerar vi i nya maskiner till vår produktionsanläggning i Kungälv", säger Patrik Jenemark.

Nordvalls, med sin 110 år långa historia, lämnar genom denna transaktion nu den familjeägda eran och de före detta aktieägarna är nöjda med att lämna över bolaget till en ny, finansiellt stark ägare som har möjlighet att ytterligare utveckla verksamheten.

För mer information vänligen kontakta:
Patrik Jenemark
VD, Nordvalls Etikett AB      
Telefon: 0708 120200
Dietrich Barsch

VD, Possehl Mittelstandsbeteiligungen GmbH
Telefon: 0049 451 1480

Om Possehl
Possehl Group, globalt verksamma under ledarskapet av Management-Holding L. Possehl & Co. mbH, är en diversifierad företagskoncern som i nuläget består av åtta decentraliserat organiserade affärssegment som är ekonomiskt oberoende av varandra. Utöver L. Possehl & Co. mbH, omfattar Possehl Group mer än 160 dotterbolag i ett 30-tal länder. Under räkenskapsåret 2016 hade koncernen en omsättning på 3,9 miljarder euro. Possehl har i dagsläget ca 12 000 medarbetare världen över. För mer information om Possehl gå till: http://www.possehl.de

Om Nordvalls
Nordvalls Etikett AB var fram till försäljningen ett familjeföretag i tredje generation. Ett 100-tal medarbetare jobbar i produktionsanläggningarna i Sjöbo och Kungälv, samt på företagets säljkontor i Jönköping, Norrköping, Stockholm och Hamburg. Under 2016 hade företaget en omsättning på 224 miljoner kronor. Nordvalls tillverkar alla typer av självhäftande etiketter: från högförädlade flerfärgsetiketter för dekor och profilering till otryckta etiketter för tilltryck i termotransferskrivare. För mer information om Nordvalls gå till: www.nordvalls.se