Nordvalls förvärvar Figosystem

Nordvalls förvärvar Figosystem; ett av norra Europas modernaste flexo-tryckerier med verksamhet i Kungälv norr om Göteborg. Tillsammans skapar Nordvalls och Figosystem en ledande svensk och internationell aktör inom etikettproduktion med en breddad produktportfölj och geografisk täckning. Förvärvet genomfördes den 28 september 2012 och innebär att Nordvalls ökar sin årsomsättning till närmare 300 miljoner kronor.

"Vi är väldigt nöjda med förvärvet av Figosystem som är en del av vår tillväxtstrategi. Figosystem kompletterar vår nuvarande verksamhet mycket bra såväl produktmässigt som geografiskt. Vi ser även att företagen har många likheter i sin historia och arbetssätt och kommer passa väl ihop", säger Patrik Jenemark, VD på Nordvalls.

Figosystem omsätter 80 miljoner kronor och är ett familjeföretag med nästan 50 års erfarenhet av etikettproduktion. Företaget grundades av Sture Olsson och har en stolt historia av innovativ utveckling i etikettbranschen. Figosystem är idag ett av norra Europas modernaste flexotryckerier inom självhäftande etiketter, ticket & tags och specialprodukter. Figosystem drivs idag av Sture Olssons son, P. Magnus Olsson.

"Vi har under de sista 25 åren byggt upp Figosystem till ett av de ledande etikettryckerierna i Sverige, vilket har varit en väldigt spännande och rolig resa. Nu ser vi Nordvalls som en naturlig köpare till Figosystem inför en ny fas i utvecklingen. Branschen är under en rådande struktur- och positioneringsförändring. Nordvalls är idag ett av de mest etablerade och ansedda företagen inom etikettbranschen och vi ser flera likheter mellan oss som företag. Nordvalls är ett lönsamt och välinvesterat företag och vi kompletterar varandra väl", säger Magnus Olsson, avgående VD på Figosystem.

För mer information kontakta Patrik Jenemark, VD, Nordvalls, telefon: 0708 120 200.