Nordvalls investerar vidare

Nordvalls, Sveriges ledande etikettleverantör, rustar för framtiden. Vårt investeringsprogram på 30 miljoner kronor rullar vidare med installationen av en andra digitalpress till hösten och beställning av nya moderna flexopressar i Sjöbo.  

"Vår bransch befinner sig i en stor omställning, där våra kunder önskar kortare produktionsserier och fler varianter av sina etiketter. Vi har de senaste åren brottats med låg tillväxt och sjunkande marginaler. Styrelsen med familjen Dahl som ägare i spetsen har lagt fram en ambitiös investeringsplan för de kommande åren. I den ingår även att se över hur vi kan effektivisera våra tillverkningsprocesser", säger Patrik Jenemark, VD för Nordvalls. "Vi kommer att fokusera på områden där vårt kunnande skapar ett stort mervärde för våra kunder och långsiktigt samarbete. Tillverkningen av arktryck är ett område där vi är mycket konkurrensutsatta och vi har därför gjort det strategiska valet att outsourca befintlig verksamhet", fortsätter Patrik Jenemark.

Vår plan är att båda tillverkningsenheterna i Sjöbo samlas i en fabrik och vi har samtidigt lagt ett varsel för 25 personer. Personalen informerades idag och förhandlingar med de fackliga organisationerna GS, Unionen och Ledarna har inletts.

 

För ytterligare frågor, vänligen kontakta VD, Patrik Jenemark:

patrik.jenemark@remove-this.nordvalls.se

0708 12 02 00