Ännu en lyckad dag med Nordvalls Etikettskola

Det var en mycket lyckad dag när fjorton kunder och etikettintresserade besökte oss på Nordvalls produktionsanläggning i Sjöbo torsdagen den 23 mars för en heldag med etikettkunskap. Tove Slettebo, säljare mot läkemedelsindustrin, och Marie Olofsson, tryckteknisk rådgivare, gick igenom etikettens beståndsdelar, etikettmaterial, trycktekniker, färglära och repro. Bland annat det här:

  • Olika etikettmaterial: pappers- respektive syntetmaterial och vad man ska tänka på när man väljer material men även häftämne. Vad är etikettens syfte och vad kommer den att utsättas för under sin livstid? Vad är skillnaden på PE, PP och MDO?

  • En presentation av flexo- och digitaltryck och de olika tryckteknikernas fördelar och möjligheter. Vad används en aniloxvals till och vad är en mesh?

  • En genomgång av de olika begreppen inom färglära: RGB, Pantone och CMYK. Varför ser färgerna på etiketten inte exakt ut som de gjorde på datorskärmen?

  • Vad gör vi på Nordvalls prepressavdelning? Vad innebär till exempel svällning och step-and-repeat? Vad ska du som kund tänka på innan du skickar artwork till oss? Vi berättade kort om Nordvalls WebCenter och alla dess fördelar för hantering av artwork.

Vi pratade även om etikettindustrin - en bransch i förändring där vi ser att den digitala trycktekniken är på stark frammarsch. Caroline Dahl, marknadskoordinator på Nordvalls, avslutade med en trendspaning och berättade om den digitala tryckteknikens möjligheter att göra variabelt tryck - alltså där du kan få varje etikett unik. Innan deltagarna lämnade oss fick de en guidad tur i produktionsanläggningen där de fick se etikettproduktion in action. Under dagen bjöd vi på en fräsch lunchbuffé från Husargården och fika. Tack till alla er som deltog! Vi hoppas att ni fick en riktigt bra dag med massvis av ny etikettkunskap.

Läs mer om Nordvalls Etikettskola här!

Eftersom Nordvalls Etikettskola är väldigt populär och det blev fullsatt direkt denna gång planerar vi att ha ännu ett tillfälle i juni. Vill du veta mer? Kontakta: caroline.dahl@remove-this.nordvalls.se, 010 169 17 10