Förstärkning i syd

Den 6 april började Markus Mandl som säljare hos oss på Nordvalls och hans roll är att driva försäljningen i distrikt syd. Markus har lång erfarenhet av försäljning, både i etikett- och IT-branschen, och är dessutom en fena på digital marknadsföring. Vi passade på att ställa några frågor till honom för att lära känna honom lite bättre.

Hej Markus! Kan du berätta om din bakgrund?

"Nu närmast kommer jag från det nordiska IT-tjänsteföretaget Evry i Malmö där jag jobbade med försäljning av affärssystem, främst till grossister och byggbranschen. Ett stort fokus i min roll på Evry låg på att sätta mig in i kundernas verksamhetsflöde för att kunna erbjuda ett rätt anpassat affärssystem med integration mot bland annat e-handelslösningar. Innan tiden på Evry var jag på Boxon Systems där jag ansvarade för etikettförsäljningen i södra Sverige.

Tidigare har jag även jobbat med försäljning på ZetaDisplay, ett företag med produkter och tjänster inom digital marknadsföring, det vill säga rörlig media i butiksmiljö. Precis som i etikettbranschen var målgruppen väldigt bred och jag hade kunder inom bland annat bygg-, bil-, sport- och modebranschen. Det var en väldigt spännande, om än utmanande, tid då vi försökte sälja in en produkt som var helt ny på marknaden. Men jag gillar utmaningar så det passade mig bra."

Hur kommer det sig att du hamnade på Nordvalls?

"Jag blev tillfrågad. Jag hade ju varit i etikettbranschen tidigare och gillar både branschen och produkten. Sen måste jag säga att kunderna i etikettvärlden är väldigt spännande; det är ofta producerande företag och stor variation. Att få vara med på kundens resa, när till exempel en ny produkt ska lanseras, är fantastiskt kul.  Etiketten är i många fall den främsta budskapsbäraren och säljaren för din produkt och, precis som på ZetaDisplay, handlar det om marknadsföring och att påverka konsumenternas köpbeslut när de är i butiken. Det tycker jag är intressant.

Att jag valde att tacka ja till tjänsten beror också på att jag har fått ett mycket positivt intryck av företaget. Det går snabbt framåt i etikettbranschen med digitalisering och nya trycktekniker. Det finns en vision och en stark tro på vad man gör här på Nordvalls. Man vågar satsa och investera i framtidens teknik och jag ser fram emot att vara med på den här resan."

Vilka erfarenheter från tidigare tjänster tar du med dig hit?

"Jag har lång erfarenhet av försäljning och en förståelse för hur man gör affärer. Idag handlar det mycket om relationsförsäljning. Som säljrepresentant får du träffa många olika typer av människor och det gäller att vara anpassningsbar och lyhörd. Vi måste lyssna på kunden, dess behov och problematik och därefter paketera erbjudandet utifrån vad just den behöver. Det tror jag är A och O för att lyckas som säljare idag, inte minst i etikettbranschen, eller IT-branschen för den delen, där konkurrensen är stenhård. Sen har jag ju jobbat med etiketter tidigare och har en del erfarenhet om produkten."

Vill du kontakta Markus eller någon annan i vårt säljteam? Klicka här!