Ska du ha in mycket information på etiketten? Här kommer 3 tips!

Det är inte sällan etiketteringsytan på ens produkter är begränsad. Ofta vill man ha med utförlig produktinformation och ett par språkvariationer men ytan kanske är för liten för att få plats med detta på en vanlig etikett. Givetvis har Nordvalls smarta etikettlösningar som passar när man vill ha med mycket på begränsad yta. Här kommer några av dem!

1. Etikett med QR-kod

QR står för Quick Response och QR-koden, som man enkelt kan trycka på sina etiketter, skannar man in med sin smartphone. Länka till din webbsida, ett blogginlägg eller kanske det senaste numret av din kundtidning. Att skapa en QR-kod är lätt och det finns ett antal sidor där du själv kan skapa din QR-kod, bland annat den här.

En av våra kunder som använder sig av QR-koder väldigt mycket på sina etiketter är Inwido - Europas ledande fönsterleverantör. Information på fönstren är väldigt viktigt och kravet på information bara ökar. Att använda etiketten som informationsbärare, istället för separata dokument som lätt kan försvinna, fungerar utmärkt tycker man på Inwido. Sedan ett par år tillbaka jobbar Inwido mycket med QR-koder på etiketterna för att få med all den nödvändiga information som behövs – både för internt och externt bruk. Läs mer om Inwido och etiketterna vi trycker till dem här.

Precis som när det handlar om streckkoder, är det viktigt att kontrollera QR-kodens läsbarhet. På Nordvalls prepressavdelning gör vi alltid detta innan etiketterna går i tryck.

2. Tvåbladsetiketter och trebladsetiketter

Våra tvåbladsetiketter och trebladsetiketter passar produkter som behöver plats för lite mer text. Med tre respektive fem tryckbara sidor rymmer dessa etiketter både information och språkvarianter, utan att ge avkall på ett säljande utseende. Givetvis är de öppningsbara med flikar och kan återförslutas.

I denna artikel kan du bland annat läsa om hur läkemedelsföretaget Fresenius Kabi löste ett problem med hjälp av en trebladsetikett.

3. Flerbladsetiketter

Med våra smarta flerbladsetiketter med självhäftande bärare får du plats med mycket utförlig produktinformation och olika språkversioner även om etiketteringsytan är begränsad. 

Flerbladsetiketten består av själva grundetiketten samt ett bladset med en eller flera textblad som monteras ihop. Du kan välja att trycka i en eller flera färger, på en eller flera sidor, och bladsetet kan placeras på valfritt sätt på grundetiketten, antingen som en bok eller dragspel. För vår bokliknande flerbladsetikett kan du få upp till 40 sidor.

Flerbladsetiketter används främst inom läkemedelsindustrin, såsom av denna kund, men det finns även många kreativa möjligheter med denna etikettlösning för andra branscher, såsom för dig som jobbar inom livsmedelsindustrin. Läs om hur Pågen använder flerbladsetiketter för att inspirera konsumenterna.