Den lilla förpackningen med stora möjligheter

Oktober 2016

Nordvalls är Sverige ledande etikettleverantör men vi har även andra produkter som till exempel sachetter, alltså påsmaterial med tryck som du kan använda till gratisprover eller ordinarie försäljning av tabletter, kompresser, krämer eller kryddor. Våra sachetter är en väldigt smart och tålig förpackning med hög tryckkvalitet. En av dem som tycker just detta är TwoPac i Eslöv.

Sachetten är en smart liten förpackningslösning som kan användas till gratisprover eller ordinarie försäljning av bland annat krämer, kryddor, kompresser eller, som i det här fallet, tabletter.

TwoPac är ett ungt och innovativt företag som utvecklar och tillverkar förpackningslösningar för probiotiska produkter, det vill säga goda bakterier för mage och mun. Idag är TwoPac helägt av hälsoföretaget BioGaia med försäljning i 90 länder och stor framgång. TwoPac växer ständigt och håller just nu på att bygga ut sin produktionsanläggning i skånska Eslöv med ett helt nytt laboratorium.

Perfekt sätt att nå ut på nya marknader

TwoPac blev GMP-certifierat 2015, vilket innebär att de får hantera läkemedel. Detta var en uppgradering från tidigare då de "bara" var livsmedelsklassificerade. Peter Persson, VD på TwoPac, menar att detta är förberedelser inför framtiden eftersom kraven ständigt höjs.

TwoPac har varit kund hos Nordvalls sedan många år tillbaka och köper, förutom bipacksedlar, sachetter från oss. Sachetterna använder TwoPac som gratisprover för probiotikan i tablettform för att nå ut på nya marknader och skapa kännedom om produkterna. På grund av branschens höga krav är det ytterst viktigt att påsmaterialet som vi levererar är rent och tillförlitligt. Detta är dock inga konstigheter för oss på Nordvalls som har lång erfarenhet av produktion mot läkemedelsindustrin.

Viktig barriär

Sachetterna till TwoPac trycker vi i flexo, vilket innebär att du kan få ett tryck med upp till nio färger om du så önskar. Ovanpå lägger vi en skyddande lack. Påsarna levereras på rulle till TwoPac som svetsar ihop dem och lägger i tabletterna. Materialet är i syntet och för att skydda probiotikan från syre och fukt innehåller det ett aluminiumskikt. "Materialet måste vara tätt så att de goda bakterierna inte dör. Vi har gjort många stabilitetstester och aluminiumfolie är det som fungerar bäst som barriär", berättar Peter. På insidan sätter TwoPac dessutom en särskild typ av etikett på 1x1 centimeter som håller fukten ute vilket förlänger hållbarheten.

Förpackning som ska tilltala

TwoPac har lagt mycket tid på sachetternas utformning och design. "Det är en enkel lösning som ser exklusiv ut. Det är väldigt viktigt att trycket håller hög kvalitet och att det är en fin glans i materialet  så att förpackningen är tilltalande. Dessutom måste de vara lätta för konsumenterna att hantera. Med hjälp av Nordvalls har vi fått fram en jättebra förpackningslösning", avslutar Peter.


Om våra sachetter

Vi trycker sachetter i såväl flexo som digitalt, vanligaste utförandet är fyrfärgstryck, pms-färger samt en skyddande lack ovanpå.

Vilket material du ska välja beror på vad som passar din produkt bäst och givetvis vägleder vi dig så att det blir rätt. Vi har lång erfarenhet av den här typen av tillverkning och har idag kunder inom bland annat läkemedel, hälsokost och livsmedel.

Sachetterna levereras på rulle och i den storlek du önskar. Vill du ha tips på packningsföretag har vi bra kontakter.

Hör av dig så berättar vi mer!

 

 


Kontakta oss för mer information

Mikael Bergqvist
010 169 17 43
mikael.bergqvist@remove-this.nordvalls.se

ANDRA KUNDBERÄTTELSER

Etikettapplicering på däck kör lätt ihop sig

Etikettapplicering på däck kör lätt ihop sig

läs mer
Lekfull etikettdesign dubbelt upp

Lekfull etikettdesign dubbelt upp

läs mer
Färskpressade nyheter med digitaltryck

Färskpressade nyheter med digitaltryck

läs mer
En elegant etikett är alltid rätt - i synnerhet vid jul

En elegant etikett är alltid rätt - i synnerhet vid jul

läs mer