En succé med 3D-känsla

November 2014

Låt oss berätta om dessa ljuvliga etiketter som vi, tillsammans med Orkla Care, har tagit fram till tvålmärket Bliw. Det var som så att Orkla Care sökte nya idéer på hur man skulle kunna utnyttja Bliw-flaskans form och dess transparenta innehåll för att skapa en annorlunda specialversion med en spännande 3D-känsla. Inspirationen hämtades från en polsk vodkaflaska där man framifrån kunde se ett motiv i bakgrunden på flaskan vilket gav flaskan ett djup.

Det finns så många spännande vi kan göra med en etikett. Till Bliw Smultrondröm har vi tagit fram etiketter för att skapa en 3D-känsla. Resultatet blev väldigt bra och framgången har varit stor i både Sverige och Finland där produkten lanserades.

Tillsammans med Orkla Cares marknadsavdelning och förpackningsutveckling samt designbyrån Silver, började vi gå igenom möjligheter för ett bakgrundsmotiv och en matchande framsida som skulle fungera bra tillsammans. Ett antal tester med färger och effekter genomfördes innan vi kom fram till det slutliga resultatet – en fräsch och somrig Smultrondröm i lekfulla färger.

Så gjorde vi etiketterna

För att uppnå effekten på baksidesetiketterna använde vi ett transparent material på vilket vi först la ett spegelvänt 4-färgstryck, alltså det som syns i bakgrunden om man tittar på flaskan framifrån. Därefter "spärrade" vi med en vit screenfärg för att kunna trycka baksidestexten. För att förstärka 3D-känslan ytterligare trycktes framsidesetiketten i UV-flexo och screen. Resultatet blev väldigt bra och framgången har varit stor i både Sverige och Finland där produkten har lanserats.

Om Bliw

Bliw lanserades 1968 och var då den första flytande tvål som kunde köpas i butik. Formuleringen, formen och färgspelet har utvecklats under åren. 2013 uppgraderades sortimentet med härliga dofter och sköna färger med fin design som ger inspiration till badrum och kök. En nydesignad pumpflaska i PET lanserades samtidigt med fortsatt nordiskt koncept.


Kontakta oss för mer information

Mikael Bergqvist
010 169 17 43
mikael.bergqvist@remove-this.nordvalls.se

ANDRA KUNDBERÄTTELSER

I resan mot världsklass behövs högklassiga etiketter

I resan mot världsklass behövs högklassiga etiketter

läs mer
Färskpressade nyheter med digitaltryck

Färskpressade nyheter med digitaltryck

läs mer
Läskande nyheter som får oss att längta till Rio

Läskande nyheter som får oss att längta till Rio

läs mer
Tre fiffiga lösningar när etiketteringsytan är begränsad

Tre fiffiga lösningar när etiketteringsytan är begränsad

läs mer