Färskpressade nyheter med digitaltryck

Juni 2015

Lagom till sommaren lanseras en helt ny serie drycker med färskpressade frukter och bär från norrländska Nyckel-Bryggerier. De kommer i fyra goda smaker: hallon, jordgubb, lingon samt svart vinbär och blåbär och på flaskorna sitter digitaltryckta etiketter från Nordvalls.

Etikettens syfte är att locka konsumenten till hyllan. Nyckel-bryggerier har valt att jobba med ett stilrent utseende och varma, pastelliga färger för att väcka intresse i butiken. Nordvalls trycker etiketterna.

Läskedryckerna är helt fria från essenser, innehåller 30 procent kallpressade bär och kommer initialt att saluföras på Urban Delis fyra butiker i Stockholm. Planen är vidare att introducera dryckerna i fler butiker runtom i Sverige senare under året.

Etiketter med hög kvalitet och snabb leverans

Etikettdesignen görs på företagets egen reklambyrå Opusett i Stockholm. Nyckel-Bryggerier valt att lyfta fram det norrländska ursprunget med en bild av Luleås stadsvapen, som även är företagets logotyp, samtidigt som man använder ett modernt formspråk.

"Etikettens syfte är att locka konsumenten till hyllan. Vi jobbar med ett stilrent utseende och varma, pastelliga färger för att väcka intresse i butiken", säger Christian Hellevik, delägare. Etiketterna trycks digitalt hos Nordvalls vilket möjliggör mindre upplagor och många produktvarianter med hög kvalitet och snabb leverans.

Samarbetet med Nordvalls

Nyckel-Bryggerier och Nordvalls fann varandra på Empack-mässan i Stockholm 2014 och planer började strax smidas för gemensamma projekt. Christian Hellevik och Lars-Olov Johansson, produktionschef på Nyckel-Bryggerier, är väldigt nöjda med samarbetet. "Vi har fått en fin kontakt och vi uppskattar att vi alltid får snabba svar när vi ringer till er. Leveranserna kommer alltid i utsatt tid vilket också är en stor fördel med att ha Nordvalls som leverantör", konstaterar Lars-Olov.

På Nordvalls är vi mycket glada över att få vara med på Nyckel-Bryggeriers resa - från mikrobryggeri till en expansiv aktör på dryckesmarknaden - och vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete!

Över 100 års bryggartradition...

1908 Nyckel-Bryggerier grundas i Luleå 1908 som AB LULEÅ BRYGGERI. Företaget ägs av samma familj fram till 1989 då det köps upp av Falcon. 2008 flyttar Nyckel-Bryggerier till Älvsbyn. Fyra år senare sker en sammanslagning med vattenfabriken Älvsby Källa och företaget får nya ägare.

2013 sker en omstart i Nyckel-Bryggeriers historia; fabrikerna byggs om och en ny tappmaskin installeras. Idag har man fem anställda i Älvsbyn och gör cider, läsk och vatten. För att lyfta fram det norrländska ursprunget, satsar man mycket på bär som typiskt förknippas med Norrland såsom blåbär, lingon, hjortron och åkerbär.

För sin berömda påskmust har Nyckel-Bryggerier flera gånger vunnit bäst i test i Expressens stora blindtest. En av hemligheten till att drycken är så god är sannolikt att Nyckel-Bryggerier har Europas finaste källvatten.


Kontakta oss för mer information

Mikael Bergqvist
010 169 17 43
mikael.bergqvist@remove-this.nordvalls.se

ANDRA KUNDBERÄTTELSER

Tvåsidig nyhet till global färgproducent

Tvåsidig nyhet till global färgproducent

läs mer
Kölappen – så försynt men ack så viktig

Kölappen – så försynt men ack så viktig

läs mer
Läskande nyheter som får oss att längta till Rio

Läskande nyheter som får oss att längta till Rio

läs mer
En elegant etikett är alltid rätt - i synnerhet vid jul

En elegant etikett är alltid rätt - i synnerhet vid jul

läs mer