Kölappen - så försynt men ack så viktig

September 2015

På Qmatic i Mölndal tillverkas kösystem för hela världen. Kölappen levereras av Nordvalls i Kungälv som har varit med sedan starten på tidigt 80-tal. Kölappen skapar inte bara ordning och eliminerar irritationsmoment i väntrummet utan har också en viktig funktion som budskapsbärare. Låt oss berätta mer.

Kölappen är en viktig del i marknadskommunikationen och fungerar som budskapsbärare. Den ökar försäljningen av din produkt eller tjänst.

Året var 1981 och Rune Sahlin drev en lunchrestaurang i Mölndal, söder om Göteborg, som blev alltmer populär. I takt med ett stigande antal lunchgäster uppstod ett problem: hur skulle han kunna säkerställa att rätt gäst fick rätt mat i rätt ordning?

Som lösning uppfann Rune ett smart kösystem med printers och kontaktade Nordvalls för beställning av kölappar. Systemet gjorde flödet på restaurangen smidigare och på köpet fick han en ny affärsidé som visade sig vara mycket lönsam. Idag är Qmatic den mest framgångsrika globala tillverkaren och leverantören av moderna köhanteringssystem med närvaro i 120 länder, 300 medarbetare och en omsättning på uppemot 550 miljoner kronor.

Kölappen sprider budskap

Hans Beckman är Commercial Manager och är ansvarig för kölapparna och dess utveckling på Qmatic. Han berättar att kölappen är en viktig del i marknadskommunikationen och fungerar som budskapsbärare. "Konsumenten är van vid att få en kölapp i handen och det är den man tittar på medan man väntar. Det finns många kreativa sätt att arbeta med sitt budskap både på fram- och baksidan såsom erbjudanden och tävlingar. Kölappen är enkel, billig och helt rätt och ökar försäljningen av ens produkt eller tjänst".

Ser Nordvalls som ett bollplank

Qmatic har idag tre leverantörer av kölappar varav Nordvalls är den största. "Kvalitet och pris är ungefär på samma nivå för alla våra leverantörer. Den stora skillnaden är att vi ser Nordvalls som ett bollplank med stort engagemang för vår verksamhet. Ni har hjälpt oss med affärsutvecklingen sedan vi grundades och det värdesätter vi", berättar Hans.


Kontakta oss för mer information

Mikael Bergqvist
010 169 17 43
mikael.bergqvist@remove-this.nordvalls.se

ANDRA KUNDBERÄTTELSER

Nordvalls etiketter på Pågens exportsuccé Krisprolls

Nordvalls etiketter på Pågens exportsuccé Krisprolls

läs mer
En elegant etikett är alltid rätt - i synnerhet vid jul

En elegant etikett är alltid rätt - i synnerhet vid jul

läs mer
Fransk favorit i ny förtrollande förpackning

Fransk favorit i ny förtrollande förpackning

läs mer
Legendaren som fick en makeover och sålde guld

Legendaren som fick en makeover och sålde guld

läs mer