Kryddjätte väljer digitalt

September 2015

Under 2014 gjorde Santa Maria – norra Europas ledande smaksättningsföretag – en storsatsning på sin kryddserie "World Reflavouring". Konceptet gjordes om och nya etiketter med digitaltryck levererades från Nordvalls med ett mycket bra resultat. Fredrik Ljung, inköpsansvarig för etiketterna på Santa Maria, berättar om framgången:

Nya, digitaltryckta etiketter till Santa Maria. Trycket och färgåtergivelsen blev väldigt bra och konceptet har blivit en stor succé.

"För det första var processen att ta fram etiketterna smidig, snabb och kostnadseffektiv. Nordvalls hjälpte oss med designarbetet och tack vare den digitala trycktekniken var det lätt att göra justeringar i text och bild allteftersom. Vi kunde göra provtryck som överensstämde exakt med det slutgiltiga resultatet vilket sparade oss både tid och pengar.

För det andra är vi oerhört nöjda med resultatet; trycket och färgåtergivelsen blev bättre än vi hade kunnat föreställa oss. Vårt World Reflavouring-koncept har blivit en succé och visst har etiketten en del i detta."

Stora möjligheter med digitaltryck

På Santa Maria tror man på den digitala trycktekniken. I sortimentet finns det ett flertal produktvarianter på olika språk och volymerna av varje sort är inte alltid så stora. "För oss med närvaro i så många olika länder är det viktigt att kunna kommunicera lokalt för att konsumenterna ska känna igen sig. Den digitala trycktekniken gör det enkelt och kostnadseffektivt för oss att vara flexibla och anpassa vår marknadskommunikation", säger Fredrik.

 

 


Kontakta oss för mer information

Mikael Bergqvist
010 169 17 43
mikael.bergqvist@remove-this.nordvalls.se

ANDRA KUNDBERÄTTELSER

Personliga etiketter - viktig del av framgångsreceptet

Personliga etiketter - viktig del av framgångsreceptet

läs mer
I resan mot världsklass behövs högklassiga etiketter

I resan mot världsklass behövs högklassiga etiketter

läs mer
Lekfull etikettdesign dubbelt upp

Lekfull etikettdesign dubbelt upp

läs mer
Etiketten som smälter in

Etiketten som smälter in

läs mer