Ledande läkemedelsföretag köper etiketter av Nordvalls

September 2014

Weifa AS är Norges ledande läkemedelsföretag för smärtstillande med väletablerade varumärken inom smärtbehandling såsom Paracet och Ibux. Weifa tillhandahåller därutöver dietprodukter och medikament för förkylningar, besvär med luftvägarna och sårbehandling. Sedan 2004 har läkemedelstillverkaren varit kund hos Nordvalls.  Weifas Sourcing Manager Halvard Stridsklev berättar om etiketterna och samarbetet.

Med Nordvalls flerbladsetiketter slipper du ha en separat bipacksedel i förpackningen då all information finns i etiketten. Det gör att ni, liksom Weifa, kan spara stora kostnader.

Hej Halvard! Kan du börja med att berätta om vilka produkter ni köper från Nordvalls?

"För oss har etiketterna två viktiga funktioner; de ska synliggöra våra produkter på apotek och i butiker samt förmedla viktig produktinformation till konsumenterna. För att kunna göra detta köper vi tre typer av produkter från Nordvalls: 'vanliga' självhäftande etiketter till vårt utbud av kosttillskott, flerbladsetiketter som används till våra läkemedelsförpackningar där tabletterna ligger i burk samt bipacksedlar till våra blisterförpackningar.

Flerbladsetiketter blir alltmer aktuellt då vi upplever att kraven på information och läsbarhet till kunderna ökar. Med dessa slipper vi ha en separat bipacksedel i förpackningen då all information finns i etiketten. Det gör att vi sparar stora kostnader."

Vilka krav ställer ni som läkemedelsföretag på oss som etikettleverantör?

"Vi ställer krav på leverantörernas produktkvalitet, service, leveranssäkerhet och leveransprecision. Viktigast av dessa krav är kvaliteten - den kompromissar vi aldrig med. Det är givetvis även A och O att priserna är konkurrenskraftiga. Vidare vill vi arbeta med leverantörer som har möjligheten och viljan att vidareutveckla sina produkter och lösningar. Ett av våra kärnvärden är att förnyelse ska vara en drivkraft, vi utvecklar ständigt nya produkter och lösningar, och detta vill vi även att våra samarbetspartners ska göra. Utöver detta är det viktigt med en sund finansiell status samt att man känner en grundläggande trygghet och långsiktighet i relationen.

Vi tycker att samarbetet med Nordvalls fungerar väldigt bra. Vi upplever att er kundsupport har en god servicenivå och en hög grad av flexibilitet. Det är även snabb respons när det gäller korrekturändringar. Tack vare Nordvalls interna förbättringsarbete är vi idag mycket nöjda med ledtider och leveransprecision."

Vilka är trenderna i läkemedelsbranschen när det kommer till förpackningar/etiketter och på vilket sätt kan Nordvalls hjälpa till i framtida projekt?

"Just nu inväntar vi kommande lösningar vad gäller serialisering och spårning. Det är nya EU-direktiv som träder i kraft om ett par år som kommer att påverka samtliga företag i branschen. Direktivet grundar sig i att man vill stoppa förfalskningen av läkemedel, vilket idag är ett internationellt problem.

EU-direktivet innebär att varje enskild läkemedelsförpackning ska märkas med ett unikt serienummer, för att kunna kontrollera att produkten är äkta. Serienumret ska sitta på primärförpackningen – till exempel på etiketten. Jag har fått information om att Nordvalls tillhandahåller olika säkerhetslösningar kombinerade med serialisering för ökad spårbarhet. Vi kommer inom kort börja titta närmare på sådana lösningar, som vi finner mycket intressanta."


Nordvalls fiffiga flerbladsetiketter

Med våra smarta flerbladsetiketter, med självhäftande bärare, får du plats med utförlig produktinformation och olika språkversioner även om etiketteringsytan är begränsad. De består av själva grundetiketten samt ett bladset med en eller flera textblad som monteras ihop. Du kan välja att trycka i en eller flera färger, på en eller flera sidor, och bladsetet kan placeras på valfritt sätt på grundetiketten. Dock måste hänsyn tas till vilken variant av flerbladsetikett du väljer och hur appliceringsutrustningen fungerar.

Med flerbladsetiketten sparar du förpackningsmaterial

Ofta appliceras etiketten direkt på produkten och du behöver inte använda ytteremballage för att hålla ihop information och produkt. Vi hjälper dig att välja ut lämpligt antal sidor, var informationen ska stå samt hur falsning, vikning och förslutning ska utföras. 

Öppna, riv av eller förslut igen

Vi laminerar våra flerbladsetiketter för att ge tryck och själva konstruktionen en skyddande yta. Vi kan även erbjuda lösningar utan laminat om så önskas. I vissa enklare fall är etiketten öppningsbar endast vid brukstillfället. Vi förser den då med slits och perforering. I andra fall gör vi den öppningsbar och återförslutningsbar med en flik. Det finns många smarta lösningar som vi kan hjälpa dig med!


Kontakta oss för mer information

Mikael Bergqvist
010 169 17 43
mikael.bergqvist@remove-this.nordvalls.se

ANDRA KUNDBERÄTTELSER

Lekfull etikettdesign dubbelt upp

Lekfull etikettdesign dubbelt upp

läs mer
OS-ryttare bakom etikettdesign

OS-ryttare bakom etikettdesign

läs mer
Färskpressade nyheter med digitaltryck

Färskpressade nyheter med digitaltryck

läs mer
Tre fiffiga lösningar när etiketteringsytan är begränsad

Tre fiffiga lösningar när etiketteringsytan är begränsad

läs mer