Ny etikett klarar tuffa transporter

April 2015

På många av det kemtekniska företaget Bonas dunkar för golvlack sitter Nordvalls etiketter och har gjort så i över 30 år. Försäljningen sker främst utanför Sverige och för att produkterna, som tillverkas i Malmö, ska se snygga ut efter de långa transporterna är det viktigt att etiketterna är tåliga.

För Bona är det väldigt viktigt att etiketterna är tåliga så att de ser snygga ut i hyllan efter de långa transporterna. Vi på Nordvalls har tagit fram etiketter som lever upp till de höga kraven.

Bona har precis lanserat nya, mer användarvänliga format av sina golvlacksdunkar och för att göra det så kostnadseffektivt som möjligt har man numera endast två storlekar som används i hela världen. Detsamma gäller för etiketterna; man har nu valt att ha två format som man samkör för att spara kostnader samt förenkla i produktionen.

En kanal för att kommunicera varumärket

98 procent av Bonas produkter säljs utanför Sverige, och mer än hälften i USA, och finns i åtta av världens tio största retailkedjor som till exempel Wal-Mart. Etiketterna ska vara tåliga så att de är i gott skick när de kommer fram. "Etiketterna är en kanal för att kommunicera vårt varumärke. De har en viktig säljegenskap och måste se snygga ut i hyllan", framhäver Olle Carlgren, inköpschef på Bona.

Sitta hårt men ändå gå bort

De problem som kan uppstå är att etiketterna blir statiska och trillar av vid för torr eller fuktig miljö. Stefano Lion, som är inköpare på Bona, berättar att etiketterna måste klara de låga temperaturerna i Alaska likaväl som hettan i Australien, men även de förutsättningar som råder under långa transporter i containers. Etiketterna ska sitta så pass hårt att de inte faller av, samtidigt måste man kunna ta av dem på Bonas centrallager i Tyskland där produkterna inte sällan ometiketteras. För att uppfylla alla krav har man valt att gå över till ett syntetmaterial för samtliga etiketter vilket har varit framgångsrikt.

Olle och Stefano berättar att man har ett nära samarbete med Nordvalls och att det funkar väldigt bra. "Nordvalls har hjälpt oss utveckla våra etiketter under så lång tid", menar Stefano.


Kontakta oss för mer information

Mikael Bergqvist
010 169 17 43
mikael.bergqvist@remove-this.nordvalls.se

ANDRA KUNDBERÄTTELSER

Hamna inte i klistret

Hamna inte i klistret

läs mer
Tvåsidig nyhet till global färgproducent

Tvåsidig nyhet till global färgproducent

läs mer
En elegant etikett är alltid rätt - i synnerhet vid jul

En elegant etikett är alltid rätt - i synnerhet vid jul

läs mer
Etiketter med exklusiv känsla till ny kosmetikserie

Etiketter med exklusiv känsla till ny kosmetikserie

läs mer