Vill du lära dig mer om etiketter?

Då ska du gå Nordvalls Etikettskola! Detta är vår utbildning i etikettlära där vi går igenom alla de delar som ligger bakom skapandet av en etikett: materiallära, prepress, färglära, trycktekniker samt tips och trix för etikettapplicering. Idén är att det ska vara en generell allmänbildning om etiketter men kan även skräddarsys efter dina specifika önskemål och behov. När möjligheten ges bjuder vi även in gästföreläsare som delar med sig av sin kunskap.

En utbildning för alla

Alla yrkeskategorier är välkomna. På tidigare kurstillfällen har vi haft strategiska inköpare, produkt- och affärsutvecklare, förpackningsingenjörer, kvalitetstekniker, avropare och grafiska designers som deltagare. Kort sagt, alla som är intresserade av att lära sig mer om etiketter är välkomna.

Varför Nordvalls Etikettskola?

Svaret är enkelt. Ju mer kunskap du som kund har om etiketter, desto mindre risk för missförstånd i vårt samarbete och att du får en produkt som inte lever upp till dina förväntningar. Naturligtvis är det även ett bra sätt för att visa dig vilka möjligheter vi har här på Nordvalls och hur du kan utveckla dina produkter, både design- och funktionsmässigt. Inom etikettproduktion behärskar vi alla de trycktekniker som finns och begränsningarna för vad vi kan göra är små. Vi har en genuin passion för etiketter och ett mycket stort kunnande om vad vi arbetar med här och det vill vi förmedla genom denna utbildning. Vi ser även etikettskolan som ett bra sätt att ytterligare fördjupa samarbetet med dig som kund.

Hjärtligt välkommen till Nordvalls Etikettskola!


Våra kunder om Nordvalls Etikettskola

"Det var en relevant utbildning. Lättsamt, otvunget och intressant att få se tillverkningen. Det som var till mest nytta för mig var era tips för etikettapplicering samt att lära mig mer om de olika tryckteknikerna. Det var även intressant att få en överblick över Nordvalls logistiksystem. Jag kommer absolut att rekommendera etikettskolan för såväl  vår produktionspersonal som marknadsavdelning och företagsledning."

Dan Fredriksson, Zoégas Nestlé

"Jag tyckte att det var en bra och intressant dag! Det var väldigt intressant information om såväl tillverkningen och alla begrepp som hur man väljer rätt i "materialdjungeln". Jag fick även en välbehövlig uppfräschning i trycktekniker – tack! Jag visste väldigt lite om den digitala trycktekniken, och även om det inte är så aktuellt för oss just nu, är det kanon att ha med det i kunskapsbanken. Jag kommer definitivt att rekommendera er etikettskola till kollegor som är i behov av denna typ av utbildning."

Josefine Andersson, Dentsply Implants

"Det var ett bra upplägg, lagom mycket information och trevligt! Det var intressant att lära sig mer om olika trycktekniker och häftämnen, vilket är väldigt viktigt för oss som etiketterar fönster. Allt var bra ordnat!"

Anna Uddas, Svenska Fönster

"Jag vill tacka för en bra start för oss som noviser inom området med etiketter. Vi var nog en liten udda gruppering med många utmanande frågeställningar men jag tycker att era företrädare lyckades svara upp mot förväntningarna med beröm godkänt! Vi hoppas på ett ömsesidigt givande samarbete framgent."

Görgen Nordlander, SCA

"Väldigt bra genomgång av de olika delarna. Jag har fått mer förståelse för hur vägen från beställning av en ny etikett till den färdiga produkten går till."

Eva Svantesson, Repligen Sweden AB

"Tack för en mycket bra och uppskattad etikettskola. Det gav oss många bra tankar, en viss klarsyn och en större kunskap om Nordvalls."

Olle Carlgren, Bona AB

"Jag tyckte överlag att utbildningen var givande. Det var en bra blandning av ämnen och ett lagom djup. Ni hade väldigt bra svar på våra frågor. Jag tycker verkligen det är bra att gå utbildningen både om man inte vet så mycket om etiketter och om man redan jobbar med etiketter. Tack så mycket!"

Kristina Andersson, Omega Pharma Nordic

"Jag tycker att Nordvalls Etikettskola var en väldigt bra utbildning. Jag jobbar på supply-avdelningen på Omega Pharma Nordic och har inte någon större teknisk kunskap om etiketter sedan tidigare så detta var mycket lärorikt. Särskilt intressant var avsnittet om olika trycktekniker, detta har jag stor nytta av i mitt dagliga arbete. Jag skulle definitivt rekommendera andra att gå Nordvalls Etikettskola."

Åsa Wik, Omega Pharma Nordic

"Det var en fantastisk kurs som gav mig mycket. Den var bra upplagd och bred för att fånga alla deltagarnas intresse."

Susan Hamsis, Procordia Food AB

"Nordvalls Etikettskola är en mycket bra kurs, där vi fick en helhetsbild och ökad förståelse av etikettillverkning."

Susanne Ljungström, Nordic Drugs AB

"Jag tyckte det var en bra dag. Det var nyttigt med information om hur etikettmaterialet påverkas i olika förhållanden. Jag tycker även att det var nyttigt med lite repetition av allt som har med tryck och prepress att göra. Materiallära var det som jag själv tyckte bäst om. Här finns det mer kunskap att hämta in."

Niclas Syde, McNeil AB

"Tack för presentationerna och tack för en bra och informativ dag. Lärde mig flera saker jag inte hade full koll på sedan innan som jag kommer ha nytta utav framöver."

Fredrik Ljung, Santa Maria AB

"Det var en givande dag med bra föreläsare och mycket intressant information. Och som avslutning på dagen en väldigt intressant rundtur i fabriken. Så tack så mycket för att ni tar er tid att försöka utbilda oss kunder."

Charlotte Lindeberg, Biogaia AB

"Vi på QPharma tyckte att det var en givande dag med många exempel på vad som både kan gå bra och dåligt vid tillverkning samt applicering. Vi lärde oss vikten av en bra kommunikation mellan kund och tryckeri."

Annette Jerkerfält och Yvonne Ernst, QPharma AB

"Jag tyckte det var väldigt intressant att få reda på er breda kunskap gällande etiketter som appliceras med applikator; vad man ska tänka på och vilka problem som kan uppstå.  Jag kan tänka mig att vi kan stöta på detta i vår bransch i framtiden. Det var också väldigt intressant att få gå runt och se hur etiketterna tillverkas – det ökar verkligen förståelsen kring priser, spill, klichéer och så vidare. Hade jag fått önska så hade jag gärna fått lite information om etikettmaterialen i sig, vilka som är vanligast och så vidare. Tack för en trevlig och lärorik dag!" 

Ulrika Svensson, Consafe Logistics AB


Kontakta oss för mer information

Mikael Bergqvist
010 169 17 43
mikael.bergqvist@remove-this.nordvalls.se