Etikettskolan på besök hos APL i Umeå

November 2014

Den 10 november var Nordvalls på besök hos läkemedelsföretaget APL i Björkarnas stad Umeå för att hålla etikettskola! Det var ett 20-tal glada och nyfikna deltagare som deltog, uppdelade på ett förmiddags- och eftermiddagspass. Ämnena som berördes var materiallära, repro, färglära, trycktekniker och appliceringsteknik. Vi passade på att fråga Ingela Hägglöv, gruppchef på APL, om vad hon tyckte om dagen.

Varför ville ni gå Nordvalls Etikettskola?

"Eftersom vi hanterar etiketter dagligen men det finns väldigt lite utbildningar kring det. Vår inköpsavdelning i Göteborg hade tidigare fått en inbjudan till Nordvalls Etikettskola och vi tyckte att det lät intressant."

Vilka förväntningar hade du inför utbildningen?

"Egentligen inga alla, jag var bara väldigt nyfiken på att få veta lite mer kring det som många tycker är ”bara en etikett” men som jag som jobbar med dem vet är väldigt komplex."

Men skulle du ändå säga att etikettskolan motsvarade dina förväntningar?

"Absolut! Det var över förväntan! Den samlade bilden är enbart positiv; alla var väldigt nöjda och även om det delvis var väldigt detaljerat var det väldigt givande och lärorikt. Många fick en annan syn på etiketter."

Vilka delar i etikettskolan var av störst nytta för er?

"Informationen kring olika material samt eventuella orsaker till problem."

Skulle du rekommendera andra att gå utbildningen?

"Absolut!"