Läkemedelsindustrin på besök hos Nordvalls

Juni 2015

Den 9 juni gick vårt stora kundevent för läkemedelsindustrin av stapeln. Ett 50-tal deltagare, både kunder och föreläsare, hade samlats på pittoreska Husargården i Sjöbo för en hel dags utbildning i etiketter, märkning och förpackningstrender i läkemedelsindustrin. Utöver god mat och mingel, bjöd dagen på många intressanta föreläsningar!

Tomas Wennebo från den globala standardiseringsorganisationen GS1 Sweden redogjorde för serialisering, EU-krav och nya lösningar för att öka spårbarheten och patientsäkerheten - ett brännhett ämne i läkemedelsindustrin. Mikael Gabrielsson från Nordvalls berättade om variabelt tryck och hur vi kan hjälpa dig som kund med etikettlösningar som ökar spårbarheten för läkemedelsprodukter.

Representanter från UPM Raflatac, en av världens ledande tillverkare av självhäftande etikettmaterial, presenterade sina produkter som på olika sätt kan upptäcka förfalskade läkemedel. Flextrus, ledande aktör inom flexibla förpackningslösningar i norra Europa, demonstrerade innovativa och miljövänliga primärförpackningar för läkemedelsindustrin. Slutligen lärde Aleksander Torén, Marie Olofsson och Lotta Widerström från Nordvalls deltagarna mer om färglära, prepress och de olika trycktekniker som förekommer i etikettvärlden samt gav tips och trix vid etikettapplicering. Däremellan blev det mycket mingel och spännande diskussioner om nya projekt. Dagen avslutades med en rundvandring i vår separata produktionsanläggning för läkemedelsprodukter.

Det var helt enkelt en riktigt lyckad dag och vi vill passa på att tacka alla som deltog!


Så här sa kunderna om eventet.

"Stort tack för att ni arrangerade den här dagen. Det var mycket intressant att lära sig om olika trycktekniker och få en inblick i de utmaningar ni möter. Sammantaget var det ett ambitiöst och intressant sammansatt program som låg väldigt bra i tiden. Vi uppskattar verkligen ert initiativ och engagemang och ser gärna en upprepning nästa år. Då har vi kommit ett steg närmare serialiseringskravet, och det finns säkert nya utmaningar att diskutera kring."

Ann-Margreth Andersson, Nordic Drugs

"Tack för en mycket välordnad och trevlig dag! Bra sammansatt program, intressanta presentationer, trevlig miljö och rikligt med god mat! Dessutom fint väder, vad mer kan man önska sig? Stort tack!"

Anders Wallström, Sobi

"Tack för en väldigt trevlig och informativ dag hos er, vi kände oss väldigt väl omhändertagna och skulle utan tvekan rekommendera kollegor att åka om ni anordnar kursen igen! Det är alltid trevligt att träffa de man har kontakt med i sitt arbete och nu har i alla fall jag en mycket bättre förståelse för er arbetsgång och processer."

Maria Jonsson, Sobi

"Vill bara tacka för den fina och intressanta dagen. Ett mycket bra sätt att få information över vad som händer samtidigt som man får upp ögonen för vilka problem ni står inför för att få det perfekt!"

Yvonne Ernst, QPharma

"Passar på att tacka för utbildningen, den var mycket givande och lärorik med bra föreläsare och bra med allt material de visade exempel på. Ett fantastiskt arrangemang helt enkelt!"

Maria Abbe Nilsson, Repligen Sweden

"Vi från Wellspect tyckte att det var ett mycket givande event!"

Susanna Grange Jansson, Wellspect

"Jag tycker att det var en jättebra dag! Delen om färglära och printtekniker var väldigt intressant och lärorik."

Annika Skog, Wellspect

"Stort tack själv för ett mycket trevlig och intressant dag! Vi tyckte mer eller mindre alla föredragen var intressanta och relevanta för oss. Det kändes som att det var lagom långa presentationer och bra balanserat med pauser. Stort plus också för fabriksvisningen som var intressant! Alltid kul att se verksamheten på riktigt!"

Henrik Pettersson, Biora

"Väldigt roligt att få komma på rundvandring! Extra kul att faktiskt få se våra etiketter in action! Ni verkar ha bra ordning o reda o koll på saker o ting, det blev jag väldigt imponerad av."

Sara Schultz, Bioglan